Menü Bezárás

Újabb fontos tájékoztató a Nébihtől

Kedves Kollégák!

Itt található a NÉBIH legfrissebb tájékoztatója a FELIR azonosító használatával kapcsolatban:

https://portal.nebih.gov.hu/-/a-szolgaltato-allatorvosok-felir-azonositojarol-a-nebih-gondoskodik-de-e-ugyintezesi-lehetoseg-is-rendelkezesre-all

A  megadott linken megnyíló tájékoztatóban az utolsó 2 bekezdés fontos (megvastagítva a lényeg):

„A FELIR azonosító megléte az egyes agrárágazati szereplők engedélyezett tevékenységvégzését, jogszerű működését igazolja. Több jogszabály a FELIR azonosító kötelezettség általános előírásán túlmenően konkrétan is a FELIR azonosító feltüntetéséhez köti bizonyos szolgáltatások elvégzését, adatszolgáltatás vagy kérelem benyújtását, pályázatokban való részvételt. Így például a Magyar Falu Program felelős állattartást segítő pályázati kiírása is feltételként szabja meg a FELIR azonosító feltüntetését a pályázatban. 

Kiemelten fontos, hogy a szolgáltató állatorvos az általa kiállított vényen köteles feltüntetni a FELIR azonosítóját is, ennek hiányában a közforgalmú gyógyszertárak, állatpatikák megtagadhatják a vényköteles készítmények kiadását. A vényen mindig az állatorvos saját FELIR azonosítóját kell szerepeltetni, akkor is, ha az állatorvos egy intézmény, rendelőintézet dolgozójaként állítja ki azt. A FELIR azonosító ugyanakkor nem helyettesíti az aláírást és a bélyegzőlenyomatot, a három technikai elem együtt érvényesíti az állatorvosi vényt.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .